Η Αυστρία καταδικάζει σε ισόβια Σύρο αιτούντα άσυλο για εγκλήματα πολέμου

Για πρώτη φορά δικαστήριο της Αυστρίας καταδικάζει σε ισόβια Σύρο αιτούντα άσυλο στη χώρα για εγκλήματα πολέμου στη Συρία σύμφωνα με ανακοίνωση ενός δικαστικού εκπροσώπου.

Ο 27χρονος άνδρας που δεν κατονομάζεται, πολεμούσε στο πλευρό της πολιτοφυλακής των ανταρτών, Ταξιαρχία Φαρούκ, κοντά στην πόλη Χομς και κατηγορείται ότι σκότωσε 20 ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων ήταν άμαχοι και κάποιοι άλλοι ήταν ήδη τραυματισμένοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο άνδρας είχε εκμυστηρευτεί σε άλλους πρόσφυγες ότι όταν πολεμούσε με μια ισλαμιστική ομάδα ανταρτών, σκότωσε κυβερνητικούς στρατιώτες της Συρίας.

O δικηγόρος του όμως υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του πελάτη του παραποιήθηκαν και μεταφράστηκαν λάθος καθώς ο 27χρονος διηγήθηκε το περιστατικό στα αραβικά. Πρόσθεσε ότι ο Σύρος καταδικασθείς θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard ο άνδρας είναι ένας ανιθαγενής Παλαιστίνιος που μεγάλωσε σε προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Χομς.

Σημειώνεται ότι η αυστριακή δικαιοσύνη έχει καταδικάσει σε φυλάκιση πολλούς ανθρώπους με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις, μια κατηγορία που συνήθως απαγγέλλεται εναντίον ξένων ή ντόπιων ανταρτών που μάχονται στη Συρία στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Λόγω του πολέμου όμως που μαίνεται, η Αυστρία δεν μπορεί να εκδώσει αυτούς του εγκληματίες στη Συρία.
Πηγή: skai.gr