H ISIS ισχυρίζεται ότι αποκεφάλισε ρώσο αξιωματούχο

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός ενός Ρώσου αξιωματούχου των μυστικών πληροφοριών σε συριακό έδαφος δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη τo Iσλαμικό Κράτος σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα SITE που παρακολουθεί τις κινήσεις των τζιχαντιστών, με αφορμή τους εορτασμούς στη Ρωσία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί για το θέμα και δεν έχει διασταυρωθεί αν ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο είναι στέλεχος των ρωσικών υπηρεσιών.

Το δωδεκάλεπτο βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δημοσιοποιήθηκε την ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει τη μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού της Γερμανίας το 1945 με στρατιωτικές παρελάσεις, δείχνει τον αιχμάλωτο άνδρα ντυμένο στα μαύρα να γονατίζει σε ένα ερημικό σημείο και να παροτρύνει τους άλλους Ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.


«Αυτός ο αφελής πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν τον πιάσουν» ακούγεται κάποιος να λέει στο βίντεο λίγο πριν τον αποκεφαλισμό του φερόμενου ρώσου αξιωματούχου από γενειοφόρο άνδρα. 

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των ανταρτών του με τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές που προσπαθούν να τον ανατρέψουν.

Το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου αμφισβητείται, δείχνει σκηνές που περιγράφει ως επακόλουθα των ρωσικών βομβιστικών επιδρομών στη Συρία.



Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περίπου 30 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν το Κρεμλίνο ξεκίνησε να επιχειρεί στη Συρία.
Πηγή: skai.gr