Ενωτικό και ευρωπαϊκό επινίκιο μήνυμα από Μακρόν

Ενωτικό και φιλοευρωπαϊκό μήνυμα έστειλε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην επινίκια ομιλία του, τη στιγμή που όλες οι εκτιμήσεις τον θέλουν να κερδίζει το Ελιζέ με ποσοστό περίπου 65%.

«Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις κατά της διαίρεσης που μας καταβάλλει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν, υπό τη σκιά της μεγάλης αποχής που χαρακτήρισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ξεκαθάρισε πως προτίθεται να παλέψει ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σημείωσε πως σέβεται όλες τις ψήφους και θέλει να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τους φόβους όλων των πολιτών.

Ο 39χρονος πρώην υπουργός Οικονομίας, που γίνεται ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας, επισήμανε πως ευθύνη του είναι να συστρατεύσει όλους τους Γάλλους ώστε να αντιμετωπίσουν ομαδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ευρωπαϊκής ταυτότητας της Γαλλίας, ο κ. Μακρόν ξεκαθάρισε πως θα παλέψει για το κοινό πεπρωμένο των λαών της Γηραιάς Ηπείρου και για την εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Γαλλία και τους εταίρους τους.

Υπογράμμισε όμως πως αυτό δεν θα γίνει σε βάρος της ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι το Παρίσι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία μας αρχίζει σήμερα. Θέλω να είναι ένα κεφάλαιο ελπίδας και αναζωογονημένης αυτοπεποίθησης», είπε ο κ. Μακρόν.
Πηγή: skai.gr