Σχέδιο βιοχημικής δολοφονίας του Κιμ από τη CIA καταγγέλλει η Βόρεια Κορέα

Σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της, Κιμ Γιόνγκ-ουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα καταγγέλλει η Βόρεια Κορέα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της απομονωμένης χώρας καταγγέλλει πως πράκτορες της αμερικανικής CIA και της αντίστοιχης μυστικής υπηρεσίας της Σεούλ δολοπλοκούν ώστε να χτυπήσουν την «ανώτατη ηγεσία» της Πιονγκγιάνγκ με βιοχημικά μέσα. Η ανακοίνωση μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Η βορειοκορεατική πλευρά ισχυρίζεται ότι «πρόσφατα εντόπισε» μία «τρομοκρατική ομάδα» η οποία είχε κατορθώσει να διεισδύσει στο έδαφός της, με τη βοήθεια των ΗΠΑ και του Νότου, προκειμένου να εκτελέσει τη δολοφονική απόπειρα. Υποστηρίζει ότι θα «καταστρέψει ανελέητα» τους τρομοκράτες.

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί ότι η εν λόγω «ύστατη προσπάθεια» των αμερικανικών «ιμπεριαλιστών» και της Νοτίου Κορέας «ξεπέρασε τα όρια».

Η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο έχει κλιμακωθεί τον τελευταίο μήνα, εν μέσω ανησυχιών πως ο Βορράς θα πραγματοποιήσει την έκτη πυρηνική του δοκιμή ή θα δοκιμάσει περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους.

Η αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εάν η Πιονγκγιάνγκ απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους συμμάχους τους.

Η Ουάσιγκτον έχει μάλιστα ξεκαθαρίσει ότι προτίθεται να δράσει ακόμα και χωρίς τη στήριξη της Κίνας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και υποστηρικτής της Βορείου Κορέας.

Το καθεστώς Κιμ έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι εξωθούν την Κορεατική Χερσόνησο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου, καθιστώντας σαφές ότι θα απαντήσει σε κάθε αμερικανική επίθεση με πυρηνικά αντίποινα.

Την Πέμπτη η Πιονγκγιάνγκ προέβη στη σπάνια ενέργεια να επικρίνει την ίδια την Κίνα, καλώντας την να μην δοκιμάζει την υπομονή της με «απερίσκεπτες ενέργειες». Προειδοποίησε δε ότι η υποβάθμιση των διμερών σχέσεων μπορεί να οδηγήσει σε αδιευκρίνιστες «σοβαρές συνέπειες».
Πηγή: skai.gr