Εκρήξεις στο κέντρο του Τορόντο λόγω μετασχηματιστή

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε μετασχηματιστή προκάλεσε εκρήξεις συγκλονίζοντας το οικονομικό κέντρο του Τορόντο για ώρες χθες το απόγευμα (τοπικής ώρας). Οι αρχές απέκλεισαν τμήμα της περιοχής ενώ έβγαιναν από τις σχάρες των υπονόμων πυκνοί καπνοί ενώ αποκλείστηκε η γωνία των οδών Κινγκ και Μπέι, στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της πόλης σε ώρα αιχμής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά σε μετασχηματιστή που βρισκόταν σε υπόγειο ηλεκτρικό θάλαμο προκάλεσε εκκωφαντικές εκρήξεις που συνεχίστηκαν κατά διαστήματα για ώρα, είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Τορόντο στο Reuters.


Παρόμοιες πυρκαγιές έχουν προκληθεί από νερό, χαλασμένες ηλεκτρικές συνδέσεις ή παλιούς μετασχηματιστές, είπε.

Τα σύννεφα πυκνού καπνού που έβγαιναν από τις σχάρες του υπονόμου στο χώρο και τη γύρω περιοχή μάλλον προκλήθηκαν από πλαστικές μονώσεις που καίγονταν.

Η Πυροσβεστική έφθασε στην περιοχή λίγο μετά τις 5:00 μ.μ. χθες (μεσάνυχτα Τρίτης, ώρα Ελλάδας), και περίπου 40 πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά δύο ώρες αργότερα, είπε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής. Τα τρένα και τα τραμ είχαν εκτραπεί από την περιοχή κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.


Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Τορόντο είπε σε γαλλόφωνο κανάλι ότι το συμβάν μπορεί να οφείλεται σε έκρηξη μετασχηματιστή.

Μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι έβγαινε πυκνός καπνός από τις σχάρες του υπονόμου στη γωνία των οδών Κίνγκ και Μπέι, στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της πόλης.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Τορόντο δεν υπάρχουν αναφορές τραυματισμού ενώ περιπολικά και πυροσβεστικά βρίσκονται στο χώρο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την απογευματινή ώρα αιχμής, ενώ τα τρένα και τα τραμ εκτρέπονται από την περιοχή.
Πηγή: skai.gr