Πενσυλβάνια: Θανατική καταδίκη για δολοφόνο αστυνομικού

Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας αμερικανός που για επτά ολόκληρες εβδομάδες κρυβόταν στα δάση της Πενσυλβάνια επειδή είχε προηγουμένως σκοτώσει έναν αστυνομικό το 2014.

Ο Έρικ Φράιν σκότωσε τον αξιωματικό της αστυνομίας έξω από ένα στρατόπεδο της αστυνομίας ενώ επιπλέον τραυμάτισε έναν ακόμη.

Την Τετάρτη, ο δικαστής, μετά από πολλές ώρες σκέψης, τον καταδίκασε σε θάνατο. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Φρέιν σκότωσε τον αστυνομικό επειδή ήθελε να ξεκινήσει μια εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης.

Μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, ο δολοφόνος βρήκε καταφύγιο στο δάσος της Πενσυλβάνια και μετά από επτά εβδομάδες οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κρύβεται σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόστεγο αεροπλάνου.

Ο 33χρονος περιγράφηκε από την αστυνομία ως ένα επικίνδυνο πρόσωπο που ήθελε να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή και οπλοφορούσε. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι αν και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα εκτελεστεί ποτέ μιας και υπάρχει μορατόριουμ στις εκτελέσεις στην Πενσυλβάνια. Από το 1976 έχουν γίνει μόνο τρεις εκτελέσεις.
Πηγή: skai.gr