Λεπέν: Θα απελευθερώσω το λαό από τις αλαζονικές ελίτ (upd)

«Είμαι η υποψήφια του λαού… είναι ιερή υποχρέωσή μου να οδηγήσω τη Γαλλία στη νίκη» δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μετά τα εκλογικά αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν ότι περνάει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Όπως ανέφερε η Μαρίν Λεπέν σε δηλώσεις της, η ημέρα είναι ιστορική για τη Γαλλία, και στόχος της είναι η διάσωση της χώρας. «Διακυβεύεται η επιβίωση της Γαλλίας» δήλωσε δε.

Αφήνοντας αιχμές για το διακομματικό μέτωπο που σχηματίζεται εναντίον της, στηρίζοντας τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου υποσχέθηκε ότι θα απελευθερώσει το λαό από τις αλαζονικές ελίτ «που υπαγορεύουν την εκλογική του συμπεριφορά».

H δήλωση της Μαρίν Λεπέν: 

«Με οδηγήσατε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου. Το πρώτο βήμα που πρέπει να οδηγήσει το γαλλικό λαό στο Ελιζέ (σ.σ προεδρικό μέγαρο) έχει ληφθεί. Αυτό είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

»Είναι επίσης μια πράξη γαλλικής υπερηφάνειας, η πράξη ενός λαού που σηκώνει το κεφάλι. Δεν θα πρέπει να διαφύγει από κανέναν ότι το σύστημα προσπάθησε με κάθε δυνατό μέσο να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που πρέπει τώρα να διεξαχθεί. Ο γαλλικός λαός έχει τώρα μια πολύ απλή επιλογή: είτε συνεχίζουμε στο δρόμο για την πλήρη απορρύθμιση, είτε επιλέγετε τη Γαλλία.

»Τώρα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε πραγματική αλλαγή. Αυτό προτείνω: πραγματική αλλαγή / Είναι καιρός να απελευθερώσουμε το γαλλικό έθνος από αλαζονικές ελίτ που θέλουν να υπαγορεύσουν πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε. Γιατί ναι, είμαι η υποψήφια του λαού.

Πηγή: skai.gr