Κλείσιμο

ΥΠΕΞ Κίνας: Η ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο είναι η μόνη λύση

Χρειαζόμαστε «φωνές ειρήνης και λογικής» για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

Στον απόηχο των εκατέρωθεν προειδοποιήσεων από Ηνωμένες Πολιτείες και Βόρεια Κορέα για στρατιωτική λύση στην κρίση, ο κ. Γουάνγκ σημείωσε πως «η ειρήνη είναι η μόνη λύση».

Υποστήριξε ότι η Κίνα καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για επανέναρξη των διπλωματικών συνομιλιών, προσθέτοντας ότι αν κάποια άλλη πλευρά έχει διαφορετική πρόταση μπορεί να την καταθέσει.

Ο διπλωματικός διάλογος που ανέφερε ο κ. Γουάνγκ κατά πάσα πιθανότητα είναι η αναβίωση των παλιών εξαμερών επαφών για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος, οι οποίες όμως έχουν ατονήσει εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα, ακόμα και ερήμην της Κίνας, προκειμένου να θέσει τέλος σε τυχόν πυρηνική απειλή από την Πιονγκγιάνγκ.

Η απομονωμένη χώρα από την πλευρά της έχει απειλήσει ακόμα και με πυρηνικά αντίποινα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ κινηθούν εναντίον της.

Ο κ. Γουάνγκ επανέλαβε την πάγια θέση του Πεκίνου ότι επιθυμεί τον πυρηνικό αφοπλισμό της κορεατικής χερσονήσου.
Πηγή: skai.gr