Κλείσιμο

Μπαχτσελί: Δημοκρατική νίκη για 80 εκατ. Τούρκους το δημοψήφισμα

«Δημοκρατική νίκη για 80 εκατ. Τούρκους» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου ο ηγέτης του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παρά τις ανοιχτές διαφωνίες μελών του κόμματός του στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων.

«Ανεξάρτητα από τη θέση που είχε ο κάθε Τούρκος, όλο το έθνος είναι ο νικητής του δημοψηφίσματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για τη νίκη του «ναι» που δίνει υπερεξουσίες στον τούρκο πρόεδρο.

«Το 51,4% που ψήφισε υπέρ της αναθεώρησης δεν πρέπει να το υποτιμάμε… είναι μια καθαρή νίκη… Κι οι νικητές της 16ης Απριλίου είναι ο λαός μας που άσκησε το δημοκρατικό του δικαίωμα» υποστήριξε.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των εθνικιστών, «η ψυχή της ενότητας και της αλληλεγγύης ήρθε στο προσκήνιο. Ενισχύθηκε η αδελφοσύνη και η ανεξαρτησία μας. Η δημοκρατία μας έγινε πιο δυνατή».
Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπατχτσελί οι ηττημένοι στο δημοψήφισμα ήταν η «τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν) και οι Κούρδοι τρομοκράτες του PKK, του PYD, του YPG, αλλά και του κουρδικού κόμματος HDP .

Ο Μπαχτσελί πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ (Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για τις αλλαγές που χρειάζονται στη νομοθεσία για να μεταβληθεί το πολίτευμα σε προεδρικό.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μπουλέντ Τεζκάν, δήλωσε επίσημα ότι κατέθεσε την προσφυγή για ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Πηγή: skai.gr