Κλείσιμο

ΗΠΑ: Ούτε ένα στοιχείο που να «δείχνει» κατασκευή στοιχείων κατά του Άσαντ

Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να στηρίζει τους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι η επίθεση της περασμένης εβδομάδας με χημικά όπλα στην Συρία ήταν κατασκευασμένη, δήλωσε το απόγευμα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η αντίδραση αυτή των ΗΠΑ έρχεται μετά την απογευματινή «καταγγελία» του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι το Κρεμλίνο έχει πληροφορίες για σχεδιασμό επιπλέον «προκλητικών επιθέσεων» στη Συρία, με σκοπό να κατηγορηθεί αδίκως για αυτές ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ προσωπικά αλλά και το σύνολο της κυβέρνησής του.

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος προανήγγειλε πως το Κρεμλίνο θα ζητήσει από τον ΟΗΕ την περαιτέρω διερεύνηση της επίμαχης επίθεσης στην επαρχία της Ιντλίμπ, απορρίπτοντας κάθε πιθανότητα να βρίσκεται η (συμμαχική) συριακή κυβέρνηση πίσω από αυτή.

«Ο όγκος των δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί με ποικίλους τρόπους και από διαφορετικές πηγές είναι απλά τόσο μεγάλος που είναι πραγματικά αδύνατον να τον κατασκευάσει οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε από την πλευρά του ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr