Βίαια επεισόδια στη Βενεζουέλα ανάμεσα στην Αστυνομία και την αντιπολίτευση

Βίαια επεισόδια εκτυλίχθησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, του Καράκας, με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού ώστε να σταματήσει πορεία οπαδών της αντιπολίτευσης, που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να συνοδεύσουν βουλευτές της αντιπολίτευσης σε συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου θα εξεταζόταν η απομάκρυνση μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Οπαδοί της κυβέρνησης οργάνωσαν αντισυγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, εγείροντας τον κίνδυνο επικίνδυνων οδομαχιών. Διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Βενεζουέλας.

Την περασμένη εβδομάδα, το φιλοκυβερνητικό Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε τη νομοθετική εξουσία της Βουλής, οδηγώντας τη χώρα στα πρόθυρα της πολιτικής κρίσης.

Μετά από διεθνή και εγχώρια κατακραυγή, η επίμαχη απόφαση αποσύρθηκε, όμως ούτως ή άλλως οι δυνάμεις της Βουλής παραμένουν περιορισμένες, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έχει αναστείλει διάφορα νομοθετήματα με το επιχείρημα ότι τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης εξελέγησαν παράτυπα.

Η ένταση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που φάνηκε τη Δευτέρα, όταν δύο αντιπολιτευόμενοι βουλευτές τραυματίστηκαν στο κεφάλι μετά από επίθεση φιλοκαθεστωτικών ομάδων.
Πηγή: skai.gr