Ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση και στο Ιράκ ο Ερντογάν

Για «δεύτερη και τρίτη φάση» της στρατιωτικής επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη έκανε λόγο την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοίνωσε δε, η νέα επιχείρηση θα είναι «πιο εκτεταμένη», καθώς θα περιλαμβάνει ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων τόσο στη Συρία όσο και σε Ιρακινό έδαφος για την αντιμετώπιση «τρομοκρατών».

«Υπάρχει το Ταλαφάρ, υπάρχει το Σιντζάρ… Έχουμε συγγενείς στη Μοσούλη» πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, αναφερόμενος σε περιοχές του Ιράκ στην οποία υπάρχουν Τουρκμένοι.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης, στο θέμα του Κιρκούκ, ένα από τα αμφισβητούμενα εδάφη του Ιράκ, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την κίνηση των Κούρδων του Ιράκ να υψώσουν την κουρδική σημαία σε δημόσια κτίρια.

«Το γεγονός ότι μια δεύτερη σημαία υψώθηκε στο Κιρκούκ μού φαίνεται ως απόπειρα κατοχής. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Κιρκούκ είναι μια Τουρκμενική πόλη» υποστήριξε.

Το μήνυμα Ερντογάν ήλθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου να εγκρίνει την έπαρση κουρδικής σημαίας.

Πηγή: skai.gr