Κλείσιμο

Στους 254 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κολομβία

Τουλάχιστον 254 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις εκτεταμένες πλημμύρες στην Κολομβία, ενώ εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες κάτω από τους τόνους λάσπης που έθαψαν ολόκληρες γειτονιές, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Περισσότεροι από διακόσιοι είναι οι καταγεγραμμένοι τραυματίες.

Η υπερχείλιση αρκετών ποταμών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μοκόα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια, πιάνοντας τους κατοίκους στον ύπνο. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Ο δήμαρχος του Βιλγαρσόν, Τζον Καλντερόν, εκφράζει φόβους ότι κάτω από τη λάσπη και τα συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία και οι εθελοντές θα ανασύρουν κι άλλους νεκρούς. κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος διαβεβαίωσε, κατά την δεύτερη επίσκεψή του στην περιοχή, πως η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην πόλη θα αποκατασταθούν σύντομα.

Αποδίδοντας τη θεομηνία στην κλιματική αλλαγή, ο Σάντος παρατήρησε πως, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η πόλη δέχθηκε σε ένα βράδυ, το ένα τρίτο του νερού που πέφτει σε έναν μήνα.

Η νέα καταστροφή έρχεται μετά τις θανατηφόρες πλημμύρες στο γειτονικό Περού, που στοίχησαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους και προκάλεσαν σημαντικές υλικές καταστροφές.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, οι οικογένειες που έχασαν δικούς τους στις πλημμύρες θα αποζημιωθούν με 6.400 δολάρια έκαστη, ενώ η κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης και των κηδειών.
Πηγή: skai.gr