Γαλλία: Σε δίκη ο Σερζ Αγιούμπ και 17 μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας του

Δεκαοχτώ ακροδεξιοί δικάζονται στη βόρεια Γαλλία για μια σειρά αδικημάτων που διέπραξαν όντας στην νεοναζιστική συμμορία, γνωστή με το όνομα «H Φυλή των Άσπρων Λύκων» (White Wolves Klan).

Μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίοι δικάζονται για 35 αδικήματα όπως η ένοπλη βία, η κλοπή και η απόπειρα δολοφονίας, είναι και ο περίφημος ακροδεξιός ακτιβιστής Σερζ Αγιούμπ.

Ο Σερζ Αγιούμπ αναγκάστηκε το 2013 να διαλύσει τις δύο ακροδεξιές ομάδες στις οποίες ηγείτο μετά την εμπλοκή οπαδού του στη δολοφονία ενός αριστερού ακτιβιστή.

Πολλοί από αυτούς που θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη συμμετοχή τους στους Λευκούς Λύκους σχετίζονται με τις ομάδες που το 2013 τιμωρήθηκαν, τον «Τρίτο Δρόμο» (Third Way) και την «Επαναστατική Εθνικιστική νεολαία» (Revolutionary Nationalist Youth).

O Σερζ Αγιούμπ είναι γνωστός με το κωδικό όνομα «Batskin» λόγω της αγάπης του στα ρόπαλα του μπέιζμπολ.  

Σύμφωνα με τους κατήγορους τα φερόμενα παραπτώματα έγιναν μεταξύ του 2012 και του 2014 και συμπεριλαμβάνουν επιθέσεις εναντίον αντίπαλων ομάδων αλλά και επιθέσεις σε πρώην μέλη τους που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τη συμμορία.

Σε κάποιο περιστατικό, οι υποστηρικτές του γκρουπ με το όνομα Αυτόνομοι Εθνικιστές οδηγήθηκαν σε ένα γκαράζ και δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια.
Πηγή: skai.gr