Πάνω από 100 άμαχοι νεκροί σε φοβερή έκρηξη στη Μοσούλη

Περισσότεροι από 100 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους λόγω ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε σε οικιστική περιοχή της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, επικαλούμενο ως πηγές έναν αξιωματικό του ιρακινού στρατού κι έναν ακτιβιστή.

Ανάμεσα στα θύματα πιστεύεται ότι υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στην περιοχή αλ-Τζαντίντα, κοντά στο δυτικό τμήμα της πόλης, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το «Μάτι της Μοσούλης», ένα ιστολόγιο που ενημερώνεται από ακτιβιστές, οι τζιχαντιστές είχαν υποχρεώσει τους αμάχους να μπουν σε τρία σπίτια και είχαν τοποθετήσει δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά κοντά στις εισόδους. Με κάποιο τρόπο μία από τις δύο βόμβες πυροδοτήθηκε, με συνέπεια να ακολουθήσει τεράστια έκρηξη.

Όπως αναφέρει το dpa, η έκρηξη πιστεύεται ότι σημειώθηκε χθες Τετάρτη, όμως οι πληροφορίες ήλθαν στην επιφάνεια σήμερα.

Νωρίτερα σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εκτίμησε ότι περίπου 400.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στη δυτική Μοσούλη.

Αν και το δυτικό τμήμα της πόλης είναι μικρότερο από το ανατολικό, είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και χαρακτηρίζεται από στενούς δρόμους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι προσπάθειες απελευθέρωσης του δυτικού κομματιού έχουν «βαλτώσει», λόγω των βομβιστικών επιθέσεων και των παγίδων που έχει στήσει το ISIS, αλλά και λόγω της δράστης τζιχαντιστών ελεύθερων σκοπευτών.
Πηγή: skai.gr