H Λεπέν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη νότια Γαλλία

Η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας κερδίζει τους ψηφοφόρους σε πολλά μέρη της Γαλλίας και στη νότια γαλλική Ριβιέρα όλοι πιστεύουν ότι η ίδια θα είναι η επόμενη πρόεδρος της χώρας.

Η 48χρονη κόρη του Ζαν-Μαρί Λε Πεν, του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου, βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων από την ώρα που ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν έχασε τη δυναμική του λόγω των σκανδάλων που έπνιξαν την υποψηφιότητά του.

«Αυτή τη φορά είναι αλήθεια πως θα κερδίσουμε. Είχαμε το Brexit, είχαμε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και τα σκάνδαλα του Φρανσουά Φιγιόν» δήλωσε ο 27χρονος Φλορέντ Εράντ, ο επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στην περιοχή της Βαρ, της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στην Μασσαλία και τη Νίκαια.

Στις τοπικές εκλογές του 2015 το κόμμα του Εθνικού Μετώπου απέσπασε ποσοστό 45% στην Βαρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το κόμμα της Λεπέν πήρε 28%.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Λεπέν, η οποία τίθεται απέναντι στην ΕΕ και στην μεταναστευτική της πολιτική, είναι ο 39χρονος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην επενδυτής τραπεζών, της αποκαλούμενης προοδευτικής οργάνωσης της Δεξιάς και της Αριστεράς.

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον κεντρώο Μακρόν να ξεπερνά την Λεπέν αμφισβητούνται από τους υποστηρικτές της Λεπέν. «O Μακρόν δεν έχει καμία πιθανότητα. Οι Γάλλοι γνωρίζουν από πού προέρχεται» λέει υποστηρικτής της Λεπέν στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ όπου η Λεπέν επίσης είναι πρώτη.
Πηγή: skai.gr