Κλείσιμο

Exit πριν το Brexit για εκατοντάδες υπαλλήλους της Goldman Sachs

Στην μετακίνηση εκατοντάδων υπαλλήλων της εκτός Λονδίνου, πριν το Brexit, θα προχωρήσει η Goldman Sachs. «Θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε αυτά τα σχέδια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο κανάλι CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρίας στην Ευρώπη, Ρίτσαρντ Νοντ.

Με το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της να εδράζονται στην Μεγάλη Βρετανία, η Goldman Sachs απασχολεί στο νησί περισσότερους από 6.000 εργαζομένους αλλά αυτό, σύντομα, θα αλλάξει.

Καθοριστικό ρόλο για τα μελλοντικά σχέδια της επενδυτικής τράπεζας, θα αποτελέσουν οι όροι του βρετανικού διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρκετούς αναλυτές να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, για το κατά πόσο θα έχουν αποκρυσταλλωθεί οι λεπτομέρειες του Brexit, εντός διετίας (η Τερέζα Μέι αναμένεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία στις 29 Μαρτίου).

Παράλληλα με τις νέες προσλήψεις στα (υπολειπόμενα) κράτη-μέλη της Ένωσης, η Goldman Sachs σκοπεύει να μεταφέρει τμήματα του εργατικού της δυναμικού από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ευρωπαϊκό έδαφος, μέσα στους επόμενο ενάμισι χρόνο, ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της μέχρι την έξοδο της Βρετανίας.

Αν και ο Νόντ δεν αποκάλυψε τις χώρες στις οποίες θα στραφεί η επενδυτική τράπεζα, υπενθύμισε στους δημοσιογράφους πως η Goldman Sachs ήδη διαθέτει άδεια τραπεζικής λειτουργίας σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ γραφεία της υπάρχουν σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.

Ανεξάρτητα πάντως των τελικών όρων του Brexit, το Λονδίνο θα παραμείνει ένας «σημαντικότατος περιφερειακός κόμβος», παγκόσμιου βεληνεκούς, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας