Τραμπ: Ο Κιμ Γιόνγκ-ουν συμπεριφέρεται «πολύ, πολύ άσχημα»

Ο αρχηγός της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ουν «συμπεριφέρεται πολύ, πολύ άσχημα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αναχωρώντας από το εξοχικό του στη Φλόριντα, όπου περνά τα περισσότερα Σαββατοκύριακα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι το Σαββατοκύριακο υπήρξαν ενδοκυβερνητικές συζητήσεις για τη Βόρεια Κορέα, ανάμεσα σε άλλα θέματα.

Η δήλωση Τραμπ έρχεται λίγες ώρες αφότου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ μετέδωσε πως η απομονωμένη χώρα δοκίμασε με επιτυχία νέο κινητήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η δοκιμή έγινε υπό την επίβλεψη του ίδιου του κ. Κιμ, ο οποίος έκανε λόγο για μία νέα εποχή για τις πυραυλικές δυνατότητες του Βορρά.

Στο διάγγελμά του για το νέο έτος, ο βορειοκορεάτης ηγέτης είχε ισχυριστεί ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διηπειρωτικό πύραυλο – που θεωρητικά θα μπορούσε να πλήξει αμερικανικό έδαφος.

Η δοκιμή συνέπεσε
με την πρώτη περιοδεία του νέου αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στη Νότια Κορέα και την Κίνα. Μιλώντας από νοτιοκορεατικό έδαφος, ο κ. Τίλερσον προειδοποίησε πως η «στρατηγική υπομονή» της Ουάσιγκτον με το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα του Βορρά έχει εξαντληθεί κι ότι η στρατιωτική λύση βρίσκεται πια στο τραπέζι.

Κατά την επίσκεψή του στην Κίνα ωστόσο, ο αμερικανός ΥΠΕΞ κατέβασε τους τόνους, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ έχει επιρρίψει ευθύνες στην Κίνα για την αποθράσυνση της Β. Κορέας.
Πηγή: skai.gr