Το πρώτο τετ α τετ Μέρκελ - Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Την πρώτη του απευθείας συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

Το διατλαντικό εμπόριο και το ΝΑΤΟ είναι στα κορυφαία ζητήματα της ατζέντας που θα συζητηθούν ενώ η συνάντησή τους αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον καθώς οι δύο ηγέτες δημοσίως έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σε βασικά ζητήματα.

Η κ Μέρκελ θα συνοδεύεται από κορυφαία στελέχη γερμανικών εταιρειών όπως της Siemens, της Schaeffer και της BMW.

Εν όψει των συνομιλιών της Παρασκευής, η κυρία Μέρκελ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι προσβλέπει στην πρώτη συνάντηση της με τον Πρόεδρο Tραμπ. «Είναι σίγουρα καλύτερο να μιλήσουμε μεταξύ μας παρά να μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον» είπε στην Saarbruecker Zeitung

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ Τραμπ απείλησε ότι θα επιβάλει υψηλότερους φόρους στα εισαγόμενα προϊόντα χωρών όπως η Γερμανία που έχουν μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα από την Αμερική. .

Τον Ιανουάριο, ο κ Τραμπ είχε δηλώσει πως η κα Μέρκελ έκανε «ένα καταστροφικό λάθος» επειδή επέτρεψε σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία. Η γερμανίδα καγκελάριος του είχε απαντήσει πως η ΕΕ έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της. «Εμείς οι Ευρωπαίοι ορίζουμε τη μοίρα μας», είχε πει.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψή της κα Μέρκελ είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, αλλά χρειάστηκε να αναβληθεί λόγω της χιονοθύελλας που έπληξε τις ΗΠΑ.




Πηγή: skai.gr