Ο Λευκός Οίκος στέλνει αίτημα στο Κογκρέσο για διερεύνηση των καταγγελιών

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποχρεώνει το Κογκρέσο να διερευνήσει τις καταγγελίες που έκανε χθες ο ίδιος ότι ο Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις τηλεφωνικές συσκευές του στον Πύργο Τραμπ τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Λευκός Οίκος αξίωσε σήμερα, τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών από την Επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα της ρωσικής επέμβασης στις προεδρικές εκλογές.

O πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε πως ουδέποτε υπήρξε κάποια τηλεφωνική υποκλοπή στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ ή κάποιου μέλους της καμπάνιάς του κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών. 

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Νεμπράσκα, Μπέντζαμιν Σάσε, κάλεσε τον Τραμπ να προσκομίσει στοιχεία με τα οποία στοιχειοθετεί τις κατηγορίες ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις τηλεφωνικές του γραμμές κατά την προεκλογική περίοδο. 

O Τραμπ χθες ανήρτησε μια σειρά από tweet για το θέμα στον λογαριασμό του αλλά δεν παρείχε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

«Τρομερό! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις επικοινωνίες μου στον Πύργο Τραμπ λίγο πριν τη νίκη μου. Δεν βρέθηκε τίποτα. Αυτό είναι μακαρθισμός!» έγραψε σε ένα tweet του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα Κέβιν Λούις  απόρριψε τις κατηγορίες λέγοντας πως ποτέ δεν δόθηκε εντολή για την καταγραφή των συνομιλιών οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη.

«Ένας εκ των θεμελιωδών κανόνων της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν ότι κανείς αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν μπορεί να παρέμβει ποτέ σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά. 











Πηγή: skai.gr