WP: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέσιονς είχε επαφές με τον πρέσβη της Ρωσίας

Δύο συναντήσεις με τον πρέσβη της Ρωσίας είχε κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ ο τότε γερουσιαστής και νυν υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. O Σέσιονς δεν αποκάλυψε τις συναντήσεις αυτές κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του από το Κογκρέσο.

Για τις πληροφορίες της η Washington Post επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρέσβη της Ρωσίας, τον Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε το δημοσίευμα, αρνούμενος ότι υπήρξαν επαφές μεταξύ του ιδίου και άλλων στελεχών της ομάδας της προεκλογική εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με ρώσους αξιωματούχους, ωστόσο η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, και άλλα στελέχη των Δημοκρατικών, ζήτησαν την παραίτησή του. «Είπε ψέματα ενόρκως κατά την ακρόασή του ενώπιον της Γερουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόζι.

Πηγή: skai.gr