Γαλλία: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Φιγιόν - Μαζί του ο Αλέν Ζιπέ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σε λίγη ώρα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν στον απόηχο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος και η σύζυγός του Πενέλοπι. Μάλιστα, ο γάλλος υποψήφιος ματαίωσε μεγάλη προεκλογική εκδήλωση.

Μαζί με τον 62χρονο πρώην πρωθυπουργό θα βρίσκεται και ο ανθυποψήφιός του στις εσωκομματικές εκλογές, επίσης πρώην πρωθυπουργός, Αλέν Ζιπέ σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον Ζιπέ. «Μίλησαν στο τηλέφωνο το πρωί. Είχαν κανονίσει να συναντηθούν το πρωί, και μπορεί να έχουν ήδη συναντηθεί. Ο Αλέν Ζιπέ θα παρίσταται κατά τη δήλωση του Φιγιόν στον Τύπο, αλλά δεν θα λάβει το λόγο» δήλωσε η πηγή.  Ο Φρανσουά Φιγιόν είχε νωρίτερα έκτακτες συναντήσεις με ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών. 

Πάντως, ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Mediapart που ανέφερε νωρίτερα ότι η Πενέλοπι Φιγιόν κρατείται για ανάκριση δήλωσε ότι δικαστική πήγη διέψευσε την πληροφορία αυτή.

Η σύζυγος του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, καθώς εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» του συζύγου της και του διαδόχου του Μαρκ Ζουλό επί σειρά ετών.

Το υπό δικαστική διερεύνηση σκάνδαλο έχει προκαλέσει σημαντική πολιτική φθορά στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, δύο περίπου μήνες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. 

Ο Φρανσουά Φιγιόν ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε τίποτε το παράνομο στις συγκεκριμένες πληρωμές καθώς η σύζυγός του εργαζόταν ως βοηθός τόσο του ιδίου όσο και του διαδόχου του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο και είχε αναρτήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία. 
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας