Διπλό μακελειό με σχεδόν 70 νεκρούς στην «απελευθερωμένη» αλ-Μπαμπ

Σχεδόν 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που συγκλόνισαν τα περίχωρα της πόλης αλ-Μπαμπ στη βόρεια Συρία, που μόλις απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πρώτη επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους, σημειώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου ανταρτών που στηρίζονται από την Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Στόχος του καμικάζι ήταν ομάδα πολιτών που είχαν σχηματίσει ουρά ώστε να λάβουν άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το δεύτερο χτύπημα έλαβε χώρα λίγες ώρες αργότερα στην ίδια περιοχή, προκαλώντας το θάνατο οκτώ ανθρώπων, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Οι περισσότεροι νεκροί είναι άμαχοι. Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Η αλ-Μπαμπ είναι επί δύο μήνες επίκεντρο των επιχειρήσεων των τουρκικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους στη βόρεια Συρία. Ανάμεσα στις δύο επιθέσεις, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζει έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη.

Η εκστρατεία για την αλ-Μπαμπ έχει αποδειχτεί η πλέον πολύνεκρη για τις τουρκικές δυνάμεις στη Συρία, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 69 τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πηγή: skai.gr