Στην αντεπίθεση ο Τραμπ μετά το φιάσκο για τη Σουηδία

Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, μετά το σάλο που προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες αφού αναφέρθηκε σε μία ανύπαρκτη τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία.

Με νέο μήνυμά του στο Twitter, ο κ. Τραμπ εστίασε τα πυρά του στα μέσα ενημέρωσης και στη μεταναστευτική πολιτική που έχει ακολουθήσει η Σουηδία, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο λάθος του.

«Αφήστε ήσυχο τον κόσμο – τα μέσα των ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ προσπαθούν να πουν ότι η μεγάλης κλίμακας μετανάστευση στη Σουηδία λειτουργεί απλώς υπέροχα. ΌΧΙ» ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Τραμπ.



Η όλη υπόθεση άρχισε το βράδυ της Παρασκευής. Σε προεκλογικού ύφους συγκέντρωση στη Φλόριντα, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, σημειώνοντας – με παράξενη γραμματική – «κοιτάξετε τι συμβαίνει χθες το βράδυ στη Σουηδία».

Στη Σουηδία δεν είχε συμβεί τίποτα, με συνέπεια να ακολουθήσει βροχή ειρωνικών σχολίων για τη δήλωση του αμερικανού προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Τραμπ εν τέλει ουσιαστικά ανασκεύασε, διευκρινίζοντας πως η δήλωσή του αναφερόταν σε ρεπορτάζ του συντηρητικού δικτύου Fox News που αφορούσε μετανάστες στη Σουηδία.

Αιχμηρή ήταν ωστόσο η αντίδραση της κυβέρνησης της Σουηδίας. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σχολίασε πως «όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να χρησιμοποιούμε τα σωστά δεδομένα και να επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που διασπείρουμε».

Είχε προηγηθεί, την Κυριακή, μήνυμα της σουηδικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον ότι «προσβλέπει στο να πληροφορήσει την αμερικανική κυβέρνηση για τις πολιτικές μετανάστευσης και ενσωμάτωσης» που ακολουθεί η Στοκχόλμη.
Πηγή: skai.gr