Προειδοποίηση Μάτις: Τόξο αστάθειας στην περιφέρεια της Ευρώπης

Για «τόξο αστάθειας στην περιφέρεια της Ευρώπης» προειδοποίησε την Παρασκευή ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ενώ διαβεβαίωσε τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν δίπλα στους εταίρους τους στη Συμμαχία για να αντιμετωπίσουν κοινές απειλές.

«Όλοι μας βλέπουμε την κοινότητά των εθνών μας υπό την απειλή πολλαπλών μετώπων όπως το τόξο της αστάθειας που δημιουργείται στην περιφέρεια του ΝΑΤΟ και πιο πέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάτις, τέως στρατηγός των πεζοναυτών.

Οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας έρχονται στον απόηχο των αναφορών του Ντόναλντ Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ είναι «παρωχημένος θεσμός» και ότι η Αμερική θα περιορίσει την παρουσία της στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Ρωσία γίνεται πιο επιθετική, συρράξεις σημειώνονται στη λεκάνη της Μεσογείου και οι επιθέσεις από ισλαμιστές συνεχίζονται.

Ο αμερικανός υπουργός δήλωσε «ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν κοινή κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν».

Αυξήσεις δαπανών
για τη γερμανική άμυνα εξήγγειλαν από μεριάς τους από το Μόναχο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr