Αποσύρθηκε ο υποψήφιος υπουργός Εργασίας του Ντόναλντ Τραμπ

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του ανακοίνωσε ο επίδοξος υπουργός Εργασίας του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από μπαράζ δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να μην μπορεί να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους στη Γερουσία ώστε να εγκριθεί η συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

«Μετά από προσεκτική σκέψη και συζητήσεις με την οικογένειά μου, αποσύρομαι από υποψήφιος για το υπουργείο Εργασίας», σημείωσε σε γραπτή δήλωσή του ο Άντι Πάζντερ, μόλις μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη των ακροάσεων στο Κογκρέσο. «Μολονότι δεν θα υπηρετώ στην κυβέρνηση, υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρο και την ιδιαίτερα καταρτισμένη ομάδα του».

Η κίνηση Πάζντερ συνιστά πολιτική ήττα για τον Λευκό Οίκο, προτού καν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας της προεδρίας Τραμπ. Πρόκειται για τον δεύτερο υποψήφιο του κ. Τραμπ που αποσύρεται, μετά τον υποψήφιο υπουργό Στρατού Βίνσεντ Βαϊόλα.

Ο κ. Πάζντερ, επικεφαλής της αλυσίδας φαστ-φουντ CKE Restaurants, είχε εξ αρχής απορριφθεί από όλους τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για κακομεταχείριση εργαζόμενών του, ειδικά των χαμηλόμισθων. Κάποιοι άφησαν επίσης αιχμές για παλαιότερες δηλώσεις του, όπου εκφραζόταν αρνητικά για το ελάχιστο ωρομίσθιο.

Η πολιτική μοίρα του όμως φαίνεται πως κρίθηκε τις τελευταίες ημέρες, όταν έγινε φανερό πως έχανε τη στήριξη και Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών λόγω δύο προσωπικών σκανδάλων που ήλθαν στην επιφάνεια.

Το πρώτο ήταν μία παλιά εμφάνιση της πρώην συζύγου του στην τηλεοπτική εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι, όπου κατήγγειλε τον κ. Πάζντερ για κακή συμπεριφορά σε βάρος της. Στη συνέχεια ανασκεύασε τις δηλώσεις της. Το δεύτερο σκάνδαλο ήταν η παραδοχή του επιχειρηματία πως στο παρελθόν είχε προσλάβει μία παράτυπη μετανάστρια ως οικιακή βοηθό, χωρίς να πληρώσει φόρους για τις υπηρεσίες της.

Μολονότι κανένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής δεν είχε αναφέρει δημόσια ότι θα καταψήφιζε τον κ. Πάζντερ, πολλοί είχαν αποφύγει με νόημα να μιλήσουν θετικά για την υποψηφιότητά του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μικρή πλειοψηφία 52-48 έναντι των Δημοκρατικών στη Γερουσία, και συνεπώς ακόμα μικρός αριθμός διαρροών θα μπορούσε να αποδειχτεί πολιτικά επιζήμιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Washington Post», τουλάχιστον 12 Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν πειστεί να ψηφίσουν υπέρ του.
Πηγή: skai.gr