Υπογραφές για να μην επισκεφθεί τη Βρετανία ο Τραμπ – Αντίδραση Λονδίνου

Περίπου 900.000 υπογραφές έχει ήδη συγκεντρώσει το διαδικτυακό αίτημα οργανώσεων και φορέων για να μην επισκεφθεί τη Βρετανία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το Λονδίνο. Σημειώνεται ότι οι υπογραφές για το αίτημα αναβολής της επίσκεψης Τραμπ άρχισαν να συγκεντρώνονται, από το Σάββατο ενώ χρειάζονται ακόμα μόλις 100.000 για να συζητήσει το θέμα το βρετανικό κοινοβούλιο.

Το ενδεχόμενο να αναβάλει την πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία, μετά την απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες και πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών απέκλεισε πάντως τη Δευτέρα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός απηύθυνε σχετική πρόσκληση στον αμερικανό πρόεδρο κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον. «(Η ματαίωση) θα ήταν μια λαϊκίστικη χειρονομία» σχολίασε πηγή της βρετανική κυβέρνησης την οποία επικαλείται το BBC. «Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση και η ματαίωση θα ‘’χάλαγε τα πάντα’’» αναφερόμενος στην πρόοδο που επετεύχθη στις αμερικανοβρετανικές σχέσεις μετά την επίσκεψη της Τερέζας Μέι. «Η Αμερική είναι σημαντικός σύμμαχος. Θα πρέπει να σκεπτόμαστε μακροπρόθεσμα» διευκρίνισε. Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο πρόεδρος των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε πάντως την πρωθυπουργό να αναβάλει την επίσκεψη, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα έρθει σε αντίθεση με το βρετανικό λαό. Η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου το Λονδίνο αναμένεται εντός του έτους, χωρίς να έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί στη Βρετανία στενές εμπορικές σχέσεις, κάτι πολύτιμο για το Ηνωμένο Βασίλειο, την επομένη του Brexit. 
Πηγή: skai.gr