Αποζημίωση $1,2 εκατ. για μαθήτρια που υποχρεώθηκε να ουρήσει σε κουβά

Αποζημίωση 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων επιδικάστηκε σε πρώην μαθήτρια Γυμνασίου στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή υποχρεώθηκε να ουρήσει μέσα σε κουβά αφού η καθηγήτρια της απαγόρευσε να πάει στην τουαλέτα.

Οι ένορκοι δικαστηρίου στο Σαν Ντιέγκο δικαίωσαν την έφηβη, πρώην μαθήτρια του Γυμνασίου Πάτρικ Χένρι, η οποία είχε καταθέσει αγωγή για το περιστατικό το 2012, ζητώντας αρχικά 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η καθηγήτρια δεν επέτρεψε στο 14χρονο τότε κορίτσι να επισκεφθεί την τουαλέτα εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών του σχολείου.

Αντίθετα, της είπε να ουρήσει μέσα σε ένα κουβά ο οποίος βρισκόταν μέσα στην ντουλάπα αποθήκης στο βάθος της τάξης και στη συνέχεια να τον αδειάσει στον νιπτήρα.

Στη δίκη, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, η έφηβη κατέθεσε ότι το ταπεινωτικό περιστατικό προκάλεσε κουτσουμπολιά, χυδαία γραπτά μηνύματα από τους συμμαθητές της και ότι η ίδια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Ασχολούμαι με αγωγές για σωματική βλάβη τα τελευταία 20 χρόνια και αυτή ήταν μία από τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις μου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορος του κοριτσιού Μπράιαν Γουότκινς. «Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί σε ένα 14χρονο κορίτσι που μόλις ξεκινάει το Γυμνάσιο».

Όπως είπε ο ίδιος, η πελάτισσά του που σήμερα είναι 18 ετών και παραμένει σε θεραπεία, είναι ευχαριστημένη με την ετυμηγορία.

«Θεωρώ ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη και πιστεύω ότι η διεύθυνση του σχολείου το αναγνώρισε. Έχει ήδη αλλάξει την πολιτική της επομένως θεωρώ ότι ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές», δήλωσε ο κ. Γουότικινς.

Οι Αρχές του σχολείου κατέθεσαν στη διάρκεια της δίκης ότι η καθηγήτρια, η οποία τέθηκε σε διοικητική άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στο σχολείο μετά το συμβάν, δεν είχε κακή πρόθεση και απλώς θεωρούσε ότι εφάρμοζε τον κανονισμό.
Πηγή: Πηγ