Επιστολή προς Τραμπ για τα παιδιά του Χαλεπίου από την επτάχρονη Μπάνα

Ανοιχτή επιστολή προς τον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε το επτάχρονο κορίτσι από το Χαλέπι που έγινε γνωστό για τα tweet της, η Μπάνα Αλαμπέντ.

Στην επιστολή της η μικρή Μπάνα λέει στον πρόεδρο της Αμερικής την ιστορία της και κάνει λόγο για τα παιδιά της Συρίας που πεθαίνουν καθημερινά. Λέει επίσης ότι τώρα ζει ειρηνικά στην Τουρκία μαζί με την οικογένειά της.

«Ξέρω ότι τώρα εσείς θα είσαστε ο πρόεδρος της Αμερικής γι’ αυτό θέλω να σας ζητήσω αν μπορείτε να σώσετε τα παιδιά της Συρίας. Πρέπει να κάνετε κάτι για αυτά τα παιδιά, είναι σαν τα δικά σας παιδιά και αξίζουν να ζουν ειρηνικά όπως και εσείς» αναφέρει η μικρή στην επιστολή της προς τον Τραμπ.

Η μικρή Μπάνα κατάφερε και δραπέτευσε με την οικογένειά της από το Χαλέπι τον Δεκέμβριο του 2016 κατά τη διάρκεια των μαζικών εκκενώσεων και τώρα ζουν όλοι μαζί στην Τουρκία.

Έγινε διάσημη για τον λογαριασμό της στο twitter όπου αναρτούσε μηνύματα από το πολιορκούμενο ανατολικό Χαλέπι. Η μητέρα της η Φατεμάχ ήταν αυτή που την βοήθησε να συνδεθεί με τον έξω κόσμο ενώ την βοήθησε επίσης και να στείλει την επιστολή της στον Τραμπ.
Πηγή: skai.gr