ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί τις αρχές του Σικάγο με το FBI

Με την εμπλοκή του FBI (Oμοσπονδιακή Αστυνομία) απείλησε την Τρίτη τις τοπικές αρχές στο Σικάγο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι δεν «κάνει αρκετά» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της βίας που μαστίζει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

«Αν το Σικάγο δεν διορθώσει το φρικτό συνεχιζόμενο "μακελειό", με 228 πυροβολισμούς το 2017 και 42 δολοφονίες (αύξηση πάνω από 24% από το 2016), θα στείλω στα Ομοσπονδιακούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Ο Τραμπ φαίνεται ότι παρέθεσε στο Twitter μία είδηση που δημοσίευσε τη Δευτέρα η εφημερίδα Chicago Tribune η οποία γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 228 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από την έναρξη του έτους, στην πόλη.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σικάγο, Φρανκ Τζιανκάμιλι, αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εφημερίδα, και υιοθέτησε ο Τραμπ, δηλώνοντας ότι από την 1η έως την 23η Ιανουαρίου, πυροβολήθηκαν 182 άνθρωποι. «Ο αριθμός αυτός, είναι ίδιος με την περσινή χρονιά» τόνισε. Για τις ανθρωποκτονίες είπε ότι είναι 38 έναντι 33 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένθερμος υποστηρικτής της NRA (Εθνική Ένωση Όπλων - National Rifle Association of America) που εμπόδισε τις προσπάθειες του Μπαράκ Ομπάμα να τεθούν περιορισμοί στο εμπόριο και τη διακίνηση όπλων. Η NRA δημιουργήθηκε το 1871 και είναι επικεφαλής του λόμπι υπέρ της οπλοχρησίας στις ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ