Μπάιντεν: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να «ορθώσει ανάστημα» στο θυμό της Ρωσίας

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στον θυμό της Ρωσίας και να αναγκάσει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να γίνει υποστηρικτής και συνεργάτης της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Τζο Μπαϊντεν κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης σε ξένη χώρα ως αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Ομπάμα.

Επιλέγοντας την Ουκρανία για την ολοκλήρωση της θητείας του ως αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης ο Μπάιντεν φανερώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε η κυβέρνηση Ομπάμα για την Ουκρανία.

«Μάχεστε ενάντια της διαφθοράς αλλά και ενάντια του αδυσώπητου θυμού του Κρεμλίνου» είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στεκούμενος δίπλα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να στέκεται ως ολότητα απέναντι στη ρωσική πίεση και στο θυμό της χώρας», τόνισε.

Από τα σχόλια που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή φαίνεται ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Ρωσία εις βάρος της Ουκρανίας. Προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στις κυρώσεις της Ρωσίας, σε αντάλλαγμα με μια συμφωνία για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.
Πηγή: skai.gr