Ο Τραμπ ξαναχτύπησε: Ένοχη σαν την κόλαση η Κλίντον

Στην επιθετική προεκλογική ρητορική του εναντίον της Χίλαρι Κλίντον επέστρεψε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ισχυριζόμενος ότι δεν θα έπρεπε καν να είχε επιτραπεί στην αντίπαλό του να θέσει υποψηφιότητα, αφού ήταν «ένοχη σαν την κόλαση» στην υπόθεση με τα email της.

Το μήνυμα Τραμπ ήλθε λίγες ώρες αφότου ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως ερευνά εάν ήταν οι προεκλογικές ενέργειες του FBI, το οποίο ξανάνοιξε την έρευνα για τα email της κ. Κλίντον μόλις 11 ημέρες πριν τις κάλπες, ήταν πρέπουσες και σωστές.

«Γιατί παραπονούνται οι άνθρωποι της Χίλαρι σχετικά με το FBI; Με βάση τις πληροφορίες που είχε δεν θα έπρεπε ποτέ να της επιτρέψουν να τρέξει [για πρόεδρος] – είναι ένοχη σαν την κόλαση», έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ, ο οποίος μετά τη νίκη του στις εκλογές έχει υποχωρήσει σχεδόν τελείως από τις απειλές για δίωξη της κ. Κλίντον.





Η Δημοκρατική υποψήφια έχει ευθέως αποδώσει την ήττα της στις κινήσεις του FBI, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα προκάλεσε σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων για το ήθος και το χαρακτήρα της στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Στις αναρτήσεις του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας υποστήριξε αντίθετα πως το FBI ήταν «πολύ καλό» με την κ. Κλίντον, και ότι η ήττα της οφείλεται σε λάθος προεκλογική στρατηγική και σε «έλλειψη ενθουσιασμού».

Η υπόθεση με τα email της κ. Κλίντον χρονολογείται από τη θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη 4ετία Ομπάμα. Τότε, χρησιμοποιούσε εκτενώς έναν ιδιωτικό σέρβερ για να λαμβάνει υπηρεσιακή αλληλογραφία, ακόμα και διαβαθμισμένα έγγραφα.

Το FBI ερεύνησε την υπόθεση δύο φορές πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, όμως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρά τους λάθος χειρισμούς της κ. Κλίντον δεν υπήρχε βάση για απαγγελία κατηγοριών.
Πηγή: skai.gr