Κλείσιμο

«Υποστηρικτής του ISIS» ο δράστης της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ με τέσσερις νεκρούς

«Υποστηρικτής» του Ισλαμικού Κράτους, φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό σε πεζόδρομο της Ιερουσαλήμ, όπως δήλωσε ο ισραηλινός ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν ο οδηγός βγήκε απότομα από τον δρόμο και παρέσυρε ομάδα ενστόλων που βάδιζε στο πλήθος. Τα θύματα ήταν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας 20 έως 22 ετών. Ακόμα 13 άτομα τραυματίστηκαν.

Η ισραηλινή Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη ως Φαντί Κουνμπάρ, 28χρονο Άραβα της ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία ελέγχεται από το Ισραήλ όμως οι Παλαιστίνιοι θέλουν να την μετατρέψουν σε πρωτεύουσα μελλοντικού κράτους τους.

Ο οδηγός-δράστης σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτών. Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν το μπροστινό τζάμι του φορτηγού γεμάτο με τρύπες από σφαίρες.

Σε δηλώσεις που έκανε επισκεπτόμενος το σημείο της αιματοχυσίας, ο κ. Νετανιάχου εστίασε στο γεγονός ότι οπαδοί του ISIS έχουν χρησιμοποιήσει φορτηγά ως όπλα σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε πλήθη στην Ευρώπη, στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Βερολίνο.

«Είναι κομμάτι του μοντέλου που ενέπνευσε το ISIS, που πρωτοείδαμε στη Γαλλία, μετά στη Γερμανία, και τώρα στην Ιερουσαλήμ», είπε.

Έως τώρα πάντως δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.

Την επίθεση καταδίκασαν απερίφραστα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων, όμως ο τηλεοπτικός σταθμός της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο για «ηρωική» ενέργεια.
Πηγή: skai.gr