Σικάγο: 4 συλλήψεις για «live» βασανισμό αναπήρου στο facebook

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, στο Σικάγο, την Τετάρτη, για τον βασανισμό 18χρονου νεαρού με ειδικές ανάγκες και τη αναμετάδοση του βασανιστηρίου μέσω Facebook, όπως μεταδίδει το CNN.

Στο βίντεο, διάρκειας τριάντα λεπτών, που μεταδόθηκε την Τρίτη, ο νεαρός εμφανίζεται δεμένος και φιμωμένος ενώ οι βασανιστές του τον κλωτσούν, γελώντας παράλληλα εις βάρος του. Στις εικόνες, μία αφροαμερικανή έχει τον «πρώτο λόγο» στην κάμερα ενώ τουλάχιστον ακόμη δύο άνδρες αφροαμερικανοί φαίνονται στις εικόνες, να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και των λευκών συμπολιτών τους.

Σε κάποιο σημείο, ένας εκ των δραστών χρησιμοποιεί ένα μαχαίρι με το οποίο αφαιρεί μέρους του δέρματος του νεαρού από το κεφάλι του.

Η αστυνομία βρήκε τον τραυματισμένο 18χρονο, να περιφέρεται σε κατάσταση σοκ στους δρόμους του Σικάγου, το απόγευμα της Τρίτης. Το θύμα ήταν τόσο ταραγμένο που χρειάστηκε ολόκληρη τη νύχτα για να ηρεμήσει, πριν αρχίσει να μιλά στις αρχές, όπως εξήγησε ο αξιωματικός της αστυνομίας Στήβεν Σέσο.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τους δράστες – δύο άνδρες και δύο γυναίκες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Το θύμα ήταν συμμαθητής ενός εκ των βασανιστών και, βάσει της «ελλιπούς» κατάθεσης που έδωσε, σοκαρισμένος, στις αρχές, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι τέσσερις δράστες απήγαγαν και κράτησαν δέσμιό τους τον νεαρό, για τουλάχιστον 48 ώρες πριν αρχίσουν να τον βασανίζουν.

Πηγή: skai.gr