Επιζήσας στο Reina: Πατούσαμε ο ένας πάνω στον άλλον για να σωθούμε

To χάος και τον πανικό που επικράτησε κατά την πολύνεκρη επίθεση ενόπλου στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Reina της Κωνσταντινούπολης περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους επιζήσαντες, καθώς οι θαμώνες προσπαθούσαν να γλιτώσουν από το δολοφόνο που ήταν αποφασισμένος να αφαιρέσει όσες περισσότερες ζωές μπορούσε.

Ο λόγος για το νεαρό ποδοσφαιριστή Sefa Boydas ο οποίος δήλωσε στο Πρακτορείο πως αρκετοί άνθρωποι λιποθύμησαν όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ άλλοι πατούσαν ο ένας πάνω στον άλλο για να διαφύγουν από τον ένοπλο, που φέρεται να άλλαξε πέντε γεμιστήρες.

Ο Boydas είπε ότι δεν είχαν περάσει 10 λεπτά που είχε φτάσει στο κλαμπ με δυο φίλους του όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

«Την ώρα που είχαμε καθίσει είδαμε σκόνη και καπνό. Ακούστηκαν πυροβολισμοί, και πολλά κορίτσια λιποθύμησαν» δήλωσε, με τη μαρτυρία του να θυμίζει την επίθεση στο Μπατακλάν στο Παρίσι.

Image result for Sefa Boydas
Sefa Boydas

«Φαίνονταν να
συνθλίβονται καθώς έτρεχαν μακριά από τον ένοπλο» πρόσθεσε ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον ποδοσφαιρικό σύλλογο Beylerbeyi.

«Λένε ότι 35 με 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά είναι πιθανώς περισσότεροι, γιατί ο ένας πατούσε πάνω στον άλλο» εκτιμά δε ο Boydas.

«Οι δράστες φώναζαν, αλλά δεν μπορούσαν να ακουστούν, γιατί οι κραυγές του πλήθους ήταν 100 φορές δυνατότερες» σημείωσε, ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

«Ήρθαμε εδώ για να περάσουμε καλά, αλλά όλα ξαφνικά μεταβλήθηκαν σε χάος και σε μια νύχτα τρόμου» ανέφερε από την πλευρά του ένας άλλος θαμώνας του κλάμπ, ένας Ιταλός τουρίστας.

Μια γυναίκα έψαχνε την αδελφή της. «Η αδελφή μου ήταν μέσα στο κλαμπ. Έλαβα μια κλήση και μού είπε ότι ήταν μέσα και κάποιοι πυροβολούσαν. Δεν επικοινώνησα μαζί της από τότε» είπε.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει το δράστη, να εισβάλει στο Reina πυροβολώντας, αλλά και φωτογραφίες του.
 

Ο δράστης της επίθεσης

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας