Νέα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ με επτά νεκρούς αστυνομικούς

Νέα επίθεση πραγματοποίησε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ αυτή τη φορά στη νότια πόλη Νατζάφ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά αστυνομικοί και να τραυματιστούν 17 ακόμα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και άμαχοι σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι δράστες ταξίδευαν στην έρημο με δύο οχήματα και την ώρα που βρίσκονταν κοντά στην πόλη αλ-Καντισίγια, η οποία βρίσκεται δυτικά της Νατζάφ, η αστυνομία σταμάτησε το πρώτο όχημα για έλεγχο και ο οδηγός πυροδότησε εκρηκτικό φορτίο.

Το δεύτερο όχημα τράπηκε σε φυγή αλλά αργότερα οι αρχές το εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες ενώ σκότωσαν δύο μαχητές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και ανέφερε ότι τέσσερις ένοπλοι μαχητές του άνοιξαν πυρ προτού πυροδοτήσουν τα γιλέκα με τα οποία ήταν ζωσμένοι και στη συνέχεια ένας πέμπτος μαχητής του ξεκίνησε την επίθεση αυτοκτονίας.

Η πόλη Νατζάφ βρίσκεται 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης και πολύ μακριά από τη Μοσούλη, την τελευταία πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Η ανακατάληψη της Μοσούλης θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα το τέλος για το Ισλαμικό Κράτος αλλά οι μαχητές του θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να αγωνίζονται στο Ιράκ και να συνωμοτούν ή να προκαλούν επιθέσεις στη Δύση.
Πηγή: skai.gr