Συρία: 50.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από το Χαλέπι εντός 3 ημερών

Συνολικά 50.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από το ανατολικό Χαλέπι, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 2 ή 3 ημερών, ανέφερε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση χιλιάδων αμάχων και μαχητών από το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στο Χαλέπι βρίσκεται σε εξέλιξη, ως τμήμα μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με την οποία θα τερματιστούν οι πολυετείς συγκρούσεις για τον έλεγχο της πόλης και θα σηματοδοτήσει μια σημαντική νίκη για τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ήδη, σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού, ανέφερε ένας αξιωματικός του στρατού, την ώρα που μια πρώτη αυτοκινητοπομπή αποχώρησε από τον τομέα που ελέγχει η αντιπολίτευση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

«Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 951 ανθρώπους, μεταξύ αυτών περισσότεροι από 200 αντάρτες, όπως επίσης και 108 τραυματίες ανάμεσά τους (και) αντάρτες» επισήμανε ο αξιωματικός.
Πηγή: skai.gr