Η Ρωσία «προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει» την προεκλογική Γερμανία

Η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την προεκλογική πολιτική σκηνή και την κοινωνία της Γερμανίας με εντατικές εκστρατείες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, κατήγγειλε σήμερα Πέμπτη η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας BfV.

Λιγότερο από έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου, ο επικεφαλής της BfV, Χανς Γκέορκκ Μάασεν, τόνισε ότι «υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις» ότι γίνονται προσπάθειες να επηρεαστεί η προεκλογική ατμόσφαιρα.

Κύριοι στόχοι είναι πολιτικά πρόσωπα και φορείς.

«Διαπιστώνουμε επιθετικές και αυξανόμενες επιχειρήσεις ηλεκτρονικής κατασκοπίας […] που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές και εργαζόμενους δημοκρατικών κομμάτων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μάασεν.

Ένας ακόμα στόχος των εκστρατειών προπαγάνδας σύμφωνα με την BfV είναι η ρωσόφωνη κοινότητα της Γερμανίας. Ένα από τα όργανα που χρησιμοποιούν οι δράστες είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει ανοιχτά τη Ρωσία για κυβερνο-επιθέσεις που επηρέασαν το προεκλογικό τοπίο πριν τις προεδρικές κάλπες του Νοεμβρίου, αποδίδοντας μάλιστα το όλο σχέδιο σε ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή σε ηλεκτρονικές εκστρατείες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr