Άσαντ: H νίκη στο Χαλέπι θα είναι ένα τεράστιο βήμα

Η επερχόμενη νίκη του συριακού στρατού στο Χαλέπι θα είναι ένα τεράστιο βήμα που θα φέρει τη χώρα πιο κοντά στη λήξη του πενταετούς εμφυλίου είπε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπάσαρ αλ Άσαντ στην συριακή εφημερίδα al-Watan. 

Προσέθεσε όμως ότι ακόμα και αν ηττηθούν οι αντάρτες στα βόρεια της πόλης, αυτό δεν θα σημαίνει αυτόματα και το τέλος των συγκρούσεων στη Συρία. 

«Είναι αλήθεια ότι το Χαλέπι θα είναι μια νίκη για εμάς, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές - δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου στη Συρία. Σίγουρα θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι τρομοκράτες είναι παρόντες και σε άλλα μέρη. Ακόμα και αν έχουμε τελειώσει με την παρουσία τους στο Χαλέπι, θα συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίον τους», τόνισε.

Οι αντάρτες έκαναν έκκληση για πενθήμερη παύση των εχθροπραξιών ώστε να επιτραπεί στους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά την αποχώρησή τους από το τελευταίο τους οχυρό στην Παλαιά Πόλη του Χαλεπίου.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές του νοτιοανατολικού Χαλεπίου.

Οι αντάρτες είπαν ότι οι κάτοικοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο ενώ προσέθεσαν ότι θα στηρίξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να διευκολύνουν τον πόνο τους.

Αλλά ο Άσαντ απέκλεισε οποιαδήποτε εκεχειρία στην παρούσα φάση, καθώς ο συριακός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι έκκληση για άμεση εκεχειρία κάνουν και οι ΗΠΑ και οι πέντε δυνάμεις της Δύσης που συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Χαλέπι.
Πηγή: skai.gr