Κλείσιμο

Ιράν: Φυλάκιση 12 ατόμων που εργάζονται στη μόδα για «διάδοση πορνείας»

Δώδεκα άτομα που εμπλέκονται στην ιρανική βιομηχανία μόδας φέρεται να φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι «διέδιδαν την πορνεία», μέσω εικόνων που δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο.

Οι οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινές που κυμαίνονται από πέντε μήνες έως έξι έτη από δικαστήριο στο Σιράζ, δήλωσε δικηγόρος στο πρακτορείο ειδήσεων Ίλνα.

Επίσης, τούς απαγορεύτηκε η εργασία στο χώρο της μόδας και τα ταξίδια στο εξωτερικό για διάρκεια δύο ετών, δήλωσε ο Μαχμούντ Ταραβάτ.

Πρόσθεσε ότι οι πελάτες του αρνήθηκαν τις κατηγορίες και σχεδιάζουν να εφεσιβάλλουν την απόφαση.

Οι «12» καταδικάστηκαν για «κατηγορίες που περιλαμβάνουν τη διάδοση πορνείας και την προώθηση της διαφθοράς μέσω της δημοσίευσης άσεμνων εικόνων στο διαδίκτυο, υποκινώντας τους μουσουλμάνους να διαφθείρουν τους εαυτούς τους μέσω επιδείξεων μόδας, και την εξάπλωση μιας δυτικού τύπου κουλτούρας γυμνού».

Η Ιρανική δικαιοσύνη ξεκίνησε την καταστολή της «αντιισλαμικής» συμπεριφοράς με φωτογραφήσεις μόδας και μοντέλα νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Τον περασμένο Μάιο, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Τεχεράνης για εγκλήματα στο διαδίκτυο ανακοίνωσε τη σύλληψη οκτώ ανθρώπων που εμπλέκονται στην ανάρτηση φωτογραφιών γυναικών χωρίς μαντίλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ιρανικός νόμος απαιτεί από όλες τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους όταν βρίσκονται σε δημόσια θέα.

Στο «κύκλωμα» του διαδικτυακού μόντελινγκ εμπλέκονταν 170 μοντέλα, φωτογράφοι και μακιγιέρ.
Πηγή: skai.gr