Έδιωξαν Μουσουλμάνους από Χριστουγεννιάτικη αγορά – Ήθελαν να παρουσιάσουν το Ισλάμ

Η διάσημη Χριστουγεννιάτικη αγορά της κωμόπολης Ρούντεσχαϊμ (Rudesheim) στο Ρήνο της Γερμανίας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με πολλές χιλιάδες ανθρώπων να συρρέουν κάθε χρόνο αυτή την εποχή στην περιοχή.

Όμως οι υπεύθυνοι της αγοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο κριτικής όταν πήραν την απόφαση να διώξουν ομάδα Μουσουλμάνων, καθώς είχαν στήσει περίπτερο με στόχο την ενημέρωση για το Ισλάμ.

Οι διοργανωτές έκριναν ως προσβλητικό το περίπτερο, που είχε στηθεί έξω από το δημαρχιακό μέγαρο του Ρούντεσχαϊμ, ενώ οι Μουσουλμάνοι δηλώνουν ότι στόχος τους ήταν απλώς να βοηθήσουν τους Γερμανούς πολίτες να καταλάβουν καλύτερα τη θρησκεία τους.

Ωστόσο, κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, αντέδρασαν έντονα, και παραπονέθηκαν ότι το περίπτερο δεν συνάδει με το πνεύμα των Χριστουγέννων. «Αυτό δεν ανήκει σε Χριστουγεννιάτικη αγορά!» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι προσπαθούν να προσηλυτίσουν.

Μετά από αυτά, στους Μουσουλμάνους του περιπτέρου δόθηκε η εντολή να αποχωρήσουν από την αγορά, με την προειδοποίηση «ότι υπάρχει πιθανότητα δημόσιας βίαιης αντίδρασης».

Πάντως, ο δήμαρχος του Ρούντεσχαϊμ, Βόλκερ Μόσλερ καταδίκασε την πράξη αυτή, δηλώνοντας έκπληκτος από την τόσο μεγάλη έλλειψη ανοχής, ενώ ένας κάτοικος δήλωσε σε ότι μια Χριστουγεννιάτικη αγορά θα πρέπει να δέχεται και εκπροσώπους άλλων θρησκειών.
Πηγή: skai.gr