Βοήθεια «κάθε λογής» στο Πακιστάν για τα προβλήματά του θα παρέχει ο Τραμπ

«Καταπληκτικό τύπο» χαρακτήρισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον πρωθυπουργό του Πακιστάν μετά την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία του δύο ενώ μάλιστα προσφέρθηκε να βοηθήσει το Πακιστάν να επιλύσει τα προβλήματά του. 

Το Ισλαμαμπάντ και η Ουάσινγκτον είναι ιστορικοί σύμμαχοι στην περιοχή και τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις τους έχουν διαβρωθεί καθώς οι ΗΠΑ κατηγορούν το Πακιστάν ότι παρέχει στέγη στους τζιχαντιστές, μια θέση που το Πακιστάν αρνείται. 

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο του Ναουάζ Σαρίφ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας τηλεφώνησε στον Τραμπ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του κάτι που και το γραφείο του Τραμπ επιβεβαίωσε. 

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε στον πρωθυπουργό του Πακιστάν ότι έχει πολύ καλή φήμη και ότι είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Κάνετε θαυμάσια δουλειά η οποία είναι ορατή σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού του Πακιστάν. 

«Είμαι έτοιμος και διατίθεμαι να παίξω τον οποιονδήποτε ρόλο μου ζητήσετε ώστε μαζί να βρούμε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας σας. Θα είναι μεγάλη μου τιμή και προσωπικά θα το κάνω», είπε ο Τραμπ.

Δεν υπήρξε κάποια διευκρίνιση σε σχέση με το είδος των προβλημάτων για τα οποία προσφέρθηκε να βοηθήσει ο Τραμπ ενώ στο κείμενο της ανακοίνωσης δεν αναφερόταν ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Σαρίφ. 

Το γραφείο του Τραμπ επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια παραγωγική συνομιλία για το πώς οι δύο χώρες θα αποκτήσουν μια πολύ δυνατή και λειτουργική σχέση μελλοντικά. 
Πηγή: skai.gr