Τον μεγαλύτερο πολέμιο του Obamacare επιλέγει ο Τραμπ για υπ. Υγείας

Τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Τομ Πράις, έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους της μεταρρύθμισης Υγείας που πέρασε ο Μπαράκ Ομπάμα - την αποκαλούμενη Obamacare - επέλεξε ο Ντόλαντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του, όπως μεταδίδουν οι «New York Times» και η «Wall Street Journal».

Ο κ. Πράις, πρώην ορθοπεδικός χειρούργος, έχει καταθέσει από το 2009 σειρά νομοσχεδίων για την αντικατάσταση του Obamacare με εναλλακτικά σχέδια ασφάλισης. Η τοποθέτησή του στο υπουργείο Υγείας δίνει νέα βαρύτητα στις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τραμπ ότι θα καταργήσει το Obamacare μόλις αναλάβει τον Λευκό Οίκο.

Τα σχέδια του κ. Πράις προβλέπουν φορολογικές επιστροφές για πολίτες που θέλουν να αγοράσουν ιδιωτική ασφάλεια υγείας, σε περίπτωση που δεν είναι ήδη ασφαλισμένοι μέσω του εργοδότη τους ή κάποιου κυβερνητικού προγράμματος. Το ύψος των επιστροφών θα ορίζεται από την ηλικία του κάθε αιτούντα.

«Πιστεύουμε ότι είναι η σημαντικό να μην είναι η Ουάσιγκτον υπεύθυνη για την παροχή υγείας», δήλωσε το καλοκαίρι, πριν τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Πράις. «Το πρόβλημα που έχω με το Obamacare είναι ότι βασίζεται στην προϋπόθεση ότι η Ουάσιγκτον ξέρει καλύτερα [από τον ιδιωτικό τομέα]».

Ο κ. Τραμπ αναμένεται επίσης να επιλέξει επίσημα τη Σίμα Βέρμα, σύμβουλο Υγείας από την Ιντιάνα, για τη θέση τη διεύθυνση των Κέντρων Φροντίδας και Υπηρεσιών Υγείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Πηγή: skai.gr