Κλείσιμο

Οριακό προβάδισμα Τραμπ στις ΗΠΑ μετά την αναζωπύρωση του σκανδάλου των e-mail

Οριακό προβάδισμα μίας μονάδας δίνει στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ δημοσκόπηση της «Washington Post» και του τηλεοπτικού σταθμού ABC, ακριβώς μία εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ κερδίζει το 46% στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο, ενώ η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον ακολουθεί με 45%.

Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε στον απόηχο της αναζωπύρωσης της υπόθεσης των e-mail της κ. Κλίντον από το FBI και φανερώνει αποδυνάμωση του ενθουσιασμού των Δημοκρατικών ψηφοφόρων για την υποψήφιά τους.

Μόλις το 43% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δηλώνουν πολύ ενθουσιασμένοι για τη Χίλαρι Κλίντον, αισθητά μικρότερο ποσοστό από το 51% που είχε καταγραφεί στις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Αντίθετα, το μερίδιο ενθουσιώδους υποστήριξης για τον κ. Τραμπ ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους υπολογίζεται στο 53%.

Επικράτηση στην εθνική ψήφο δε σημαίνει απαραίτητα εκλογική νίκη, με δεδομένο ότι τοπικές δημοσκοπήσεις δίνουν στην κ. Κλίντον μικρό προβάδισμα σε κρίσιμες πολιτείες που έχουν μεγάλη εκπροσώπηση στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Η κ. Κλίντον ανακτά ελάχιστο προβάδισμα, 48% έναντι 47%, σε περίπτωση που οι πολίτες που υποστηρίζουν κάποιον από τους ανεξάρτητους υποψήφιους αποφασίσουν να ψηφίσουν έναν από τους υποψήφιους των δύο μεγάλων κομμάτων.
Πηγή: skai.gr