Φιλιππίνες: Νεκρός από πυρά αστυνομικών δήμαρχος και οι εννιά σωματοφύλακές του

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε δήμαρχος στη Φιλιππίνες που είχε κατονομαστεί από τον πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε ως εμπλεκόμενος στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο δήμαρχος σκοτώθηκε μαζί με εννέα σωματοφύλακές του μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες φέρεται σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή τους σε σημείο ελέγχου με την υποψία ότι μετέφεραν ναρκωτικά.

«Οι ύποπτοι [ήταν] βαριά οπλισμένοι και πυροβόλησαν τους άνδρες του νόμου, οι οποίοι ανταπέδωσαν», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο νεκρός δήμαρχος ήταν ένας από τους περισσότερους από 150 αξιωματούχους της αυτοδιοίκησης, δικαστές και αστυνομικούς που έχουν κατηγορηθεί από τον πρόεδρο Ντουτέρτε για συμμετοχή σε κυκλώματα ναρκωτικών.

Από την εκλογή του την άνοιξη, ο κ. Ντουτέρτε έχει κηρύξει τον πόλεμο στους χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών, με περίπου 2.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πολλοί θάνατοι αποδίδονται σε εκτός νόμου εκτελέσεις, εγείροντας ανησυχίες για έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.
Πηγή: skai.gr