Κλείσιμο

Πακιστάν: Επίθεση σε αστυνομική ακαδημία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες (Video - pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή στην πόλη Κέτα του Πακιστάν όπου σύμφωνα με το BBC ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στην ακαδημία της αστυνομίας. 

Στην ακαδημία διαμένουν τουλάχιστον 500 δόκιμοι αστυνομικοί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως 7 αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν τραυματιστεί. 




Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως 5 ένοπλοι εισήλθαν στην ακαδημία και ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιακρίτως. 







Πακιστανικά μέσα αναφέρουν πως ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέλθει στους 17.

 
Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για νεκρούς. 

Τοπικά μέσα αποδίδουν το χτύπημα στις τρομοκρατικές ομάδες NDS και RAW οι οποίες βρίσκονται σε χρόνια διαμάχη με την κυβέρνηση. Σημειώνεται πως καμία οργάνωση δεν έχει επισήμως αναλάβει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση. 

Τον Αύγουστο συνολικά 88 άνθρωποι έχασαν στην πόλη Κέτα τη ζωή τους από επιθέσεις κατά νοσοκομείων και δικηγορικών γραφείων.

Τοπικά μέσα τονίζουν πως οι ένοπλοι έκαναν έφοδο από την κεντρική είσοδο της ακαδημίας πριν μπουν στους κοιτώνες των δόκιμων αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το BBC αυτή τη στιγμή στους κοιτώνες βρίσκονται περισσότερα από 250 άτομα. 

Δηλώσεις για την επίθεση έχει κάνει ήδη ο Πρωθυπουργός της χώρας Νβάζ Σαρίφ ο οποίος τόνισε: «η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν θα νικηθούμε από τις τρομοκρατικές δυνάμεις».

Τουλάχιστον 100 άτομα έχουν φυγαδευτεί με τη βοήθεια του στρατού από την ακαδημία. 

Η μάχη με τους ενόπλους μαίνεται ενώ ακούγονται διαρκώς εκρήξεις και πυροβολισμοί από τους κοιτώνες των δοκίμων αστυνομικών στους οποίους έχουν εισβάλει οι ένοπλοι. 

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες. 

Νέο video από την επίθεση μπορείτε να δείτε εδώ


Το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς 

Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης