ΗΠΑ: 1.000$ πρόστιμο για επίθεση σε γυναίκα επειδή φορούσε χιτζάμπ

Ένας άνδρας καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αμερικής, επειδή κατά τη διάρκεια πτήσης σηκώθηκε και τράβηξε την χιτζάμπ μίας συνεπιβάτιδας του φωνάζοντας «Βγάλ’ το αυτό το πράγμα. Εδώ είναι Αμερική!»

Ο Τζιλ Πάρκερ Πέιν, από το Σικάγο, κλήθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει πρόστιμο 1.000 δολαρίων και καταδικάστηκε σε δύο μήνες κατ’ οίκον περιορισμό με έναν χρόνο αναστολή. Ο 37χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του και την «απαράδεχτη συμπεριφορά του».

«Η απόφαση του δικαστηρίου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όποιον σκέφτεται να προβεί σε υποτιμητική ή ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος της ατομικότητας όσων θέλουν να εκφράζουν την πίστης τους χωρίς φόβο, συμπεριλαμβανομένων των συμπολιτών μας της μουσουλμανικής κοινότητας», σχολίασε ο εισαγγελέας.

Ο Πέιν καθόταν μόλις μερικές σειρές πίσω από το θύμα της Κάουλα Αμπντέλ –Χακ, στην πτήση από το Σικάγο στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικό, των Νοτιοδυτικών Αερογραμμών, τον Δεκέμβριο του 2015. Η Αμπντέλ – Χακ τρόμαξε τόσο πολύ από το περιστατικό που δεν βγήκε για εβδομάδες από το σπίτι της, υποστήριξε η υπεράσπισή της στο δικαστήριο.

«Με πλήγωσες, δε με σεβάστηκες και καταπάτησες τα δικαιώματά μου», είπε η Αμπντέλ Χακ απευθυνόμενη στον Πέιν, ο οποίος απολογήθηκε ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού ήταν μεθυσμένος. «Ντρέπομαι για αυτό που έκανα», είπε .
Πηγή: Πηγή: Independent