Ρωσία: Καταδίκη για αγώνες ταχύτητας σε γιο μεγιστάνα

Δικαστήριο στη Μόσχα καταδίκασε σήμερα τον γιο ενός διευθύνοντος συμβούλου μίας από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας καθώς υποχρέωσε την αστυνομία να επιδοθεί σε μια καταδίωξη – εφάμιλλη ταινιών δράσης του Χόλιγουντ – στους δρόμους της Μόσχας, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης για την προκλητική συμπεριφορά των γόνων της ρωσικής ελίτ.

Ο Ρούσλαν Σαμσουάροφ, ο γιος ενός ανώτερου διευθυντικού στελέχους της Lukoil, διέφευγε από την αστυνομία για 5 ώρες σε ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε την 22α Μαΐου, μαζί με άλλους φίλους του που επέβαιναν στο τζιπ που οδηγούσε, μάρκας Mercedes κι αξίας 175.000 δολαρίων. Η παρέα προφανώς σε κατάσταση μέθης είχε φύγει από ένα νυχτερινό κέντρο.

Το σχετικό βίντεο σάρωσε το Διαδίκτυο με αποτέλεσμα οι ρωσικές αρχές να μην μπορούν να αδιαφορήσουν για τα «καμώματα» των νέων.

Διασχίζοντας τους άδειους δρόμους της Μόσχας τα ξημερώματα, το τζιπ, χωρίς πινακίδες, με σκούρα τζάμια, διακρίνεται να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, να περνά πάνω από νησίδες, να κινείται στην αντίθετη πλευρά του δρόμου και να παραβιάζει τους κόκκινους σηματοδότες.

Οι επιβαίνοντες ακούγονται να γελούν και να χλευάζουν τους αστυνομικούς και όταν τελειώσει η καταδίωξη, ο Σαμσουάροφ προβλέπει ότι δεν θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις. Στην αρχή οι προβλέψεις του ήταν σωστές: η αστυνομία αρχικά του επιβάλει πρόστιμο ύψους μόλις 5.000 ρουβλιών (77,32 δολάρια), μικροποσό για εκείνον και τους φίλους του.

Ωστόσο σήμερα δικαστήριο τον καταδίκασε σε υποχρεωτική κοινοτική εργασία 300 ωρών και διέταξε την κατάσχεση του πολυτελούς οχήματος.

οικογενειών της Ρωσίας συχνά χρησιμοποιούν τους δρόμους της Μόσχας για να επιδοθούν σε αγώνες ταχύτητας χωρίς να φοβούνται την τιμωρία.

Το δικαστήριο απέρριψε την εισήγηση του εισαγγελέα να επιβληθεί ποινή κάθειρξης άνω των 2 ετών, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές διεμήνυσαν ότι θα ασκήσουν έφεση και θα ζητήσουν την επιβολή αυστηρότερης ποινής.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ