Κλείσιμο

Ουγγαρία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 8 συλληφθέντες για την τραγωδία με τους 71 μετανάστες

Η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως θα απαγγελθούν κατηγορίες στους 8 συλληφθέντες οι οποίοι εμπλέκονται στο τραγικό περιστατικό στο οποίο πέρυσι βρέθηκαν 71 πτώματα μεταναστών σε φορτηγό.

Αναλυτικότερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής του τμήματος trafficking της Ουγγρικής Αστυνομίας κ. Zoltan Boross σημείωσε πως στους 8 συλληφθέντες θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και για παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Σημειώνεται πως από τους 8 συλληφθέντες οι 7 είναι βουλγαρικής υπηκοότητας και ένας Αφγανικής.

Όπως σημείωσε ο Zoltan Boross με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα ο επικεφαλής της όλης επιχείρησης φέρεται να είναι ο Αφγανός συλληφθείς ενώ τόνισε πως έχουν ξεκινήσει έρευνες για ακόμη 3 άτομα τα οποία έχουν διαφύγει τη σύλληψη.

Το συγκεκριμένο φορτηγό είχε βρεθεί πέρυσι κοντά στα Ουγγρικά σύνορα στις 27 Αυγούστου και σε αυτό επέβαιναν 71 άτομα, 59 άνδρες, 8 γυναίκες και 4 παιδιά. Οι επιβαίνοντες όλοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και όταν οι αρχές βρήκαν το φορτηγό τα πτώματα βρίσκονταν σε προχωρημένη σήψη.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης