Τα βρήκαν στα ενεργειακά Πούτιν & Ερντογάν πριν συναντηθούν στην Πόλη

Η ενεργειακή συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία αλλά και η κρίση στη Συρία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα Τετάρτη οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες επισήμαναν το κοινό ενδιαφέρον τους για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία, και του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, που θα στηρίζεται σε ρωσική τεχνολογία.

Οι κύριοι Πούτιν και Ερντογάν τόνισαν επίσης το ενδιαφέρον τους για την αποκατάσταση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, που βρέθηκαν στο ναδίρ μετά την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά στα τέλη Νοεμβρίου, πάνω από τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Επί τάπητος τέθηκε επίσης ο συριακός εμφύλιος, όπου τόσο η Μόσχα όσο και η Άγκυρα έχουν επέμβει στρατιωτικά.

Οι δύο πρόεδροι επισήμαναν ότι χρειάζεται να εντατικοποιηθούν οι διεθνείς προσπάθειες για να διευκολυνθεί η πολιτική διαδικασία και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αποκλιμάκωση της κρίσης.
Πηγή: skai.gr